Forskellige metoder til at få en IP adresse?

Tags:    computer-science

Hej :)

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke forskellige metoder der er, for at få en IP adresse? Jeg kender godt til CMD -> ipconfig, men tænker mere på andre metoder, og hvad deres fordele/ulemper er? Jeg ved godt, at der findes dynamiske og statiske IP adresser, men har ikke helt forstået, hvordan det påvirker NAT typen :( Jeg ved, at når man har en statisk IP adresse, så kan man oprette en DNS records, der peger direkte på den statiske IP adresse, som så på en eller anden måde medvirker til en bedre NAT type.



3 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 2 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke forskellige metoder der er, for at få en IP adresse?


  1. du kan hardcode en ip, subnet, DNS, og Gateway addresse på dit netkort (static ip)
    dette anvendes på Net printere, og servere, routere, enheder med web interface.

  2. set dit netkort til at modtage konfiguration fra en DHCP, dette er det nemmeste, og DHCP'en holder styr på der ikke er flere enheder på sammen netværk der har sammen IP


du kan på nogle DHCPer låse netkort (MAC addresser) til altid at have sammen IP, så du kan i teorien sætte alle enheder til at modtage ip-configuration fra DHCP, og dermed styre hele ip configurationen 1 sted fra.
hvis du har sat din enhed til at modtage fra en DHCP og der ikke findes en DHCP på netværket, får du automatisk en APIPA address, på windows (169.254.x.x)



kig på denne google
https://www.google.dk/search?q=static+ip+vs+dhcp

kig på disse link
https://da.wikipedia.org/wiki/Internetprotokol
http://www.webopedia.com/TERM/A/APIPA.html
https://da.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System
https://da.wikipedia.org/wiki/Network_Address_Translation
https://da.wikipedia.org/wiki/MAC-adresse
https://da.wikipedia.org/wiki/DHCP
http://www.computerworld.dk/art/2047/styr-dine-ip-adresser-med-dhcp-og-router




NAT bruges til deling af IP adresser mellem flere enheder. I IPv4 har vi et begrænset antal adresser, så derfor får din router nok kun én, men for at både din laptop, stationære, tablet, TV og så videre kan kommunikere med det store internet, så må de altså dele adressen. Det sker ved at din router oversætter traffikken, som f.eks. dit TV sender ud i verden. Når trafikken når din router, så laver den en ny forbindelse til destinationen, så det ser ud til, at det er din router, som snakker med verden. Routeren er så bare mellemled mellem verden og dit TV (som har sin egen lokale IP adresse).

Der er ikke nogen fantastisk måde, at få den adresse, som verden ser, for der kan være flere niveauer af NAT, så det er ikke sikkert, at det er din routers IP adresse, som verden ser. Der er hjemmesider, som kan fortælle dig det (http://myip.dk/ f.eks.).

Kort fortalt :-)



Tak for jeres hjælp :)



t