Tæle Byts

Tags:    c++ delphi

User
Bruger #527 @ 04.07.02 10:34
Er det muligt at tæle hvormange byts man sænder I FX:

ComPort1->WriteString(Edit4->Text);

Edit kan som vi ved indeholde fra 1 til ~ ja mange, men hvor mange????

Jeg skal sænde 4 Edit boxe med X antal byts og skal finde den totale mængde....



5 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 1 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Er det muligt at tæle hvormange byts man sænder I FX:

ComPort1->WriteString(Edit4->Text);

Edit kan som vi ved indeholde fra 1 til ~ ja mange, men hvor mange????

Jeg skal sænde 4 Edit boxe med X antal byts og skal finde den totale mængde....


Hej Kim

Ja du kan jo bare læse længte feltet i edit boksen. Ellers kan du læse cbInQue fra COMSTAT strukturen i Windows.
Hvis du brugeren en komponent til kommunikation er der jo mange gange en metode til at se hvor mange byte der er sent unden er session.

Hilsen
Thomas Vanting



[Redigeret d. 04/07-02 15:33:54 af Janus S. Andersen]



Ved ikke helt hvad du skal, men tror det er noget med at sende data til seriel-porten, og herved finde antalet af byte.

Hvis dette er sand kan du bruge "strlen" på "Edit4->Text" og finde antal tegn, hvilket fortæller hvor meget data der sendes til porten.

Gætter på du skriver i Borland Builder, så er der nok en metode i "Edit4-> " (len) men ellers kan den anden funktion bruges. (husk #include<string.h>;)

Du finder blot antal tegn for hver boks og lægger dem sammen. Brug evt. watch (debug) i programmet for at se om det jeg siger passer. (man kan jo tage fejl)





User
Bruger #24 @ 05.07.02 08:51
Jeg kunne godt tænke mig at vide om det kun, som Janus skriver, er text - for så er det som han siger.. men hvis det er den total data mængde.. så skal du regne med at der bliver sendt '\\0' med - og hvis du er helt ekstrem, skal du regne stopbits, og hvis sw-controle - xon/off med, even/odd etc med.. og så er vi ovre i bit-rate beregning, istedet for baud rate.. men igen hvis det kun er mængden at text - glem hvad jeg skrev og lyt til Janus :))



Blot en bemærkning. start/stop bit bliver højest sandsynligt tage fra i den UART der sidder i computeren. Sådan har det været de gange jeg har prøvet, men det kan selvfølgelig være \\0 kommer med, men det tror jeg ikke. Det er ok nemt at tjekke.

Du sætter en computer til at sende noget kendt, og en anden til at modtage data og tælle pakkerene. Jeg kan ikke huske om det var i C++ eller Delphi, men ligger en klasse til at sende og modtage i C++ og en komponet i Delphi ud på min side.

<a href="www.janus.h4f.dk"> Janus test side </a> Ligger datane på siden så snart jeg får tid.

En anden måde du kan teste antallet af bit i kommunikationen er ved brug af et "skop", eller et "fakerskop" (det er der ikke så mange der kender desværre. en dims til seriel komm test). Blot nogle ideer.

Ov forresten pas på med Windows 2000 og NT, hvis du bruger kommandoen "outpb", der kan være problemmer, her er der noget med der skal bruges API kommandoen "CreateFile". I de to må der heller ikke bruges inlinie asm, det kan også give problemmer. Blot et hint. En rigtig god side hvis du roder med hardware <a href="www.beyondlogic.ord"> hardware / software Evt RS232 </a> . Den side bruger jeg selv meget.....

Har tænkt på at lave en side med hvordan man skriver/læser til/fra PC´ens porte, altså bruger den til noget mere hardware mæssigt. (Her på siden kan jeg ikke finde udaf om mine atikler overhoved kommer på siden. Men venter og ser hvad der sker !!!!. Fremover skriver jeg dem nok også på min egen side på samme tid som på dette forum.)

Måske kunne der være en herfra der kunne hjælpe mig lidt med formateringen, og programmeringen. Hvis der er en af jere herpå der har lyst til det, så er min mail janus@h4f.dk. Den anden mail virker ikke

Jeg skal igang med mit afgangsprojekt til elektronik/IT-ing. og praktik, så jeg får nok lige lidt meget at se til her det næste halve år.

[Redigeret d. 11/07-02 13:43:27 af Janus S. Andersen][Redigeret d. 11/07-02 13:45:25 af Janus S. Andersen]



t