Avanceret text effekt - ild

Tags:    grafik
<< < 123 > >>
Skrevet af Bruger #13808 @ 17.07.2008

Tekst


Lige inden vi går helt igang vil jeg foreslå du har smækket hele baggrunden ind i en mappe, det vil gøre det lidt nemmere at holde styr på.

Tekst font
Det er vigtigt at tænke over hvilken skrift type man vælger når man skriver noget, og det er i et grafisk element. Til det billede vi laver skal vi bruge en font med attitude og som passer godt til at blive brændt lidt, mit valg faldt på "Trajan Pro", men du kan selv vælge den du synes der passer bedst. Skriv din tekst, i mit tilfælde er det "Udvikleren.dk" og brug farven #d19625, sæt blending mode til "Linear dodge(add)" og opacity til 8%.

Duplicate(Ctrl + j) dit tekst lag, sæt det til normale indstillinger (blend mode: normal, opacity: 100%) og giv den farven #5c3c17, sæt den så til "Overlay" 70% opacity.
Duplicate igen, sæt alt til normalt, og ændre farven til noget i stil med: #d69822. Sæt blending mode til "Linear dodge(add)" og opacity til 33%

For lige at give et heads-up, så burde du have 3 tekst layers nu.

Effekter
Nu har vi en basis tekst, som vi kan bygge videre på. Nu skal vi til at tilføje detaljer og effekter, og til det, skal vi..ja...duplicate vores tekst layer igen! Endnu en gang, sæt alt til normalt (hvis du ikke er så smart du allerede har lavet et teks layer som har alle standard settings :p), sæt farven til sort (#000000). Gå så op i "Filter -> Blur -> Gaussian Blur", photshop spørger om du vil rasterize layer type, klik ja til det. Sæt din blur til 3-4px. Ctrl-klik thumbnailed et af dine tekst layers, og dryk delete, så sletter du alt inden for den selection du har. Husk at du skal stadig have det layer med den sorte tekst valgt. Du skulle gerne have en klar tekst, med et sort omrids. Duplicate det lag en gang eller 2 og merge dem sammen(ctrl + e), så burde du få en kant som den her:De første tegn på ild


Nu skal vi have lavet noget som endnu en gang forstærker vores baggrund lidt. Duplicate layeret med den sort kant, og vælg "Smudge Tool(R)" husk hvis du trykker "R" skal du vælge smudge tool istedet for blur tool. Zoom ind på dit billede og lav nogle røg slør, i stil med det her:

Hvis du synes din brændte kant er lidt for skarp, så kan du igen bare sætte det første layer med kanten til 50% opacity.

Nu skal vi have vores tekst til at gløde lidt, og det første trin i den process er at duplikere dit layer med tekst, igen helt tilbage til standard. Giv teksten farven: #e29f0c
Gå op i Filter -> Blur -> Gaussian Blur, den her gang sætter du blur til 8px. ctrl-klik igen et thumbnail med tekst, men vi skal ikke slette det indvendige den her gang, men derimod det udvendige. Gå op i Select-> Inverse og tryk så delete. Vælg så dit "Eraser Tool(E)" sæt den til brush, og begynd så at fjerne noget af den lyse farve på din tekst, så det bliver lidt "u-ens".


Sæt layeret til "Soft Light"


Duplikér dit tekst layer igen, og sørg for det ligger øverst i dine layers. Sæt tekst farven til: #e29f00. Gå så op i Layer -> Rasterize -> Type. Så skal vi have teksten markeret, det gør vi som før ved at ctrl+klik billedet thumbnail.


Gå så op i Select-> Modify -> Contract sæt den til 1px, tryk ok, og tryk delete. Sæt layeret til "Overlay", så skulle du gerne have en lidt glødende outline, noget i stil med det her:

Det er lidt svært at se på det her billede, mest fordi det er skaleret ned, men man kan da se lidt :).

Duplikér det layer, gå op i Filter-> Blur -> Gaussian Blur sæt den til 2px.

Duplikér det layer, gå op i Filter-> Blur -> Gaussian Blur sæt den til 4px.

Ctrl-klik et tekst lag for at få en outline igen, gå så op i Select-> Inverse, og tryk delete for de 2 overstående layers. Nu skulle du gerne have mere glow effekt:


Nu kan du eventuelt tage de sidste 4 "glow" layers, dupliker alle sammen og merge dem til en gruppe. Det giver en lysere effekt, men i mit eksempel holder jeg mig til den lidt rødlige.
<< < 123 > >>

Hvad synes du om denne artikel? Giv din mening til kende ved at stemme via pilene til venstre og/eller lægge en kommentar herunder.

Del også gerne artiklen med dine Facebook venner:  

Kommentarer (3)

User
Bruger #5789 @ 29.07.08 19:47
Fin artikel, men læs den lige selv igennem en enkelt gang mere, nogen gange nærmest vrøvler du for at sige noget simpelt.

Den er god, men jeg sad personligt og manglede at se resultatet for egentligt at kunne følge med i hvad du talte om, så måske et lille "sneak peak" på resultatet før vi går i gang hvis du skriver igen.

Og så manglede jeg, nok personligt, lige et virkeligt hi-rez billede hvor du selv havde fået tingne til at spille, bare et link what ever.

Det er samtidigt pænt at smide en psd, så man lige selv kan pille og se hvordan det er sat op, uden selv at skulle til at gå i gang from scratch.
User
Bruger #10647 @ 31.07.08 16:15
Syntes det er ret ærgeligt at du ikke selv kan finde på artikler og derfor kopiere fra andre sider. Denne tutorial tilhører faktisk psdtuts.com

Den oprindelige tutorial kan findes her: http://psdtuts.com/text-effects-tutorials/dramatic-text-on-fire-effect-in-photoshop/
User
Bruger #14290 @ 19.10.08 18:18
Synes det er fint nok at du "kopierer" psdtuts.com, men så skriv det lige så de også får credit for det. Det er vel fint lige at få den på dansk også :)
Det er også lidt ærgerligt at du ikke engang selv kan udføre tutorialen ordenligt :/
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
t