Avanceret text effekt - ild

Tags:    grafik
<< < 123 > >>
Skrevet af Bruger #13808 @ 17.07.2008

Ild


Nu skal vi have ild, det skal få ved at fjerne noget ild fra et andet billede, og derefter bruge det til vores tekst. Den nemmeste måde at gøre dette på, og dette er en fed teknik, da den kan bruges på ALT, jeg har set den blive brugt til vand også. Vi skal bruge det her billede:


Men vi skal have seppereret ilden fra det sorte, og det gør vi sådan her.

Over ved dine layers, har du et fane-blad der hedder "channels", vælg den og klik på "RED" - grunden til vi vælger rød, er fordi i teknikken skal vi have fat i den channel der er mest kontrast, og til ild er det jo naturligvis rød.

Skift til RGB igen og ctrl-klik dit layer, og kopier det (ctrl + c).


Det er smartest og gøre det her i et andet dokument, hvis du har gjort det, så hop tilbage til dit ild-dokument, og tryk ctrl+v, hvis ikke så slet det billede her, og tryk ctrl+v. Nu skulle du gerne have det her:


Det fede er at vores ild faktisk er halv transperant, hvilket er svært at opnå på andre måder.

Det vi skal have gjort nu, er at skære vores ild ud, så vi kan bruge den til vores tekst. Det bedste er at følge ilden i dens naturlige bane. Du kan bruge "Lasso Tool(L)"


Så skal vi have ilden på teksten, og det gør vi ved bare og finde det "stykke ild" der passer bedst til et bogstav, og så tilpasser det.

Her er der nogle forskellige måder man kan få det til at se ud. Jeg må indrømme mit eksempel her blev ikke helt så godt som jeg havde håbet, men sådan går det jo en gang imellem :)


Det var alt for denne gang :).<< < 123 > >>

Hvad synes du om denne artikel? Giv din mening til kende ved at stemme via pilene til venstre og/eller lægge en kommentar herunder.

Del også gerne artiklen med dine Facebook venner:  

Kommentarer (3)

User
Bruger #5789 @ 29.07.08 19:47
Fin artikel, men læs den lige selv igennem en enkelt gang mere, nogen gange nærmest vrøvler du for at sige noget simpelt.

Den er god, men jeg sad personligt og manglede at se resultatet for egentligt at kunne følge med i hvad du talte om, så måske et lille "sneak peak" på resultatet før vi går i gang hvis du skriver igen.

Og så manglede jeg, nok personligt, lige et virkeligt hi-rez billede hvor du selv havde fået tingne til at spille, bare et link what ever.

Det er samtidigt pænt at smide en psd, så man lige selv kan pille og se hvordan det er sat op, uden selv at skulle til at gå i gang from scratch.
User
Bruger #10647 @ 31.07.08 16:15
Syntes det er ret ærgeligt at du ikke selv kan finde på artikler og derfor kopiere fra andre sider. Denne tutorial tilhører faktisk psdtuts.com

Den oprindelige tutorial kan findes her: http://psdtuts.com/text-effects-tutorials/dramatic-text-on-fire-effect-in-photoshop/
User
Bruger #14290 @ 19.10.08 18:18
Synes det er fint nok at du "kopierer" psdtuts.com, men så skriv det lige så de også får credit for det. Det er vel fint lige at få den på dansk også :)
Det er også lidt ærgerligt at du ikke engang selv kan udføre tutorialen ordenligt :/
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
t