PHP eller ASP

Tags:    programmering

Hej!

jeg skal til at lære enten ASP eller PHP.
hvad er næmest at lære når jeg har lært grundliggende VB ?





8 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 5 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
PHP hvad ellers.. Jamen hvorfor PHP ??

Jo ser du :

I teorien skulle ASP være det bedste sprog til at kode intermet sider men.
Men i teorien kan man også fange ål med lasso.

Så hvis du holder dig til Micro$ofts teori så er det ASP.. Men hvis du holder dig til
virkligheden så er det PHP

M.V.Hilsen
Smooth
WebSteps.dk



ASP minder mest om VB. Mår du er i gang med noget Micro$oft, så kan du lige så godt fortsætte med det. De (M$) har jo gjort det på den smarte måde, at enten skal man KUN bruge M$ produkter eller også skal man KUN bruge alle andres produkter. En blanding har svært ved at fungere ordentligt, og det er smart da størstedelen af verdenens computerbrugere allerede har Windows.



Hej!

jeg skal til at lære enten ASP eller PHP.
hvad er næmest at lære når jeg har lært grundliggende VB ?



Hej Anders

Som de fleste andre herinde skriver, vil det nok være nemmest at lære ASP. Men efter som PHP er frit, er det nok en del nemmere at få hjælp til i diverse forums.

Du kan jo evnt. se hvor mange posts der er i henholdsvis ASP og PHP forumet (ASP: 817 - PHP: 4884)

Se evnt. www.webcafe.dk Her er der en del turtuals om PHP.

Groyk.dk
Simon Madsen



ASP



Ja. Han burde måske gøre sig inde for php, Men det oprindelige spørgsmål lød: Hvad er nemmest at gå hen i, når man er inde i vb.
Det er ASP, dets syntax er næsten identisk.
Desuden har du et forskruet syn på php vs. asp. De er vel ca. lige kraftfulde. Php har nogle bonuser, asp har nogle bonuser. Der er stadig mange i din "virkelige" verden der har tiltro til microsoft produkterne.
Note: Nej, jeg bruger ikke selv hverken asp eller windows-IIS server, grundet af at jeg bl.a. ikke har råd til at investere i en asp-server. (Eller hvad der nu bruges.)

[Redigeret d. 04/06-03 01:12:57 af A.H.]



User
Bruger #618 @ 04.06.03 15:20
Hej!

jeg skal til at lære enten ASP eller PHP.
hvad er næmest at lære når jeg har lært grundliggende VB ?




Jeg vil 100% råde dig til ASP nu når du har baggrund i VB.
ASP minder MEGET om VB, da de begge er Microsoft Produkter.

Personligt synes jeg at ASP er nemmere og mere brugervenlig....., mens PHP er ret forvirrende.

Heey du skulle tage og læse denne artikel: http://www.html.dk/tutorials/asp/

;-)




ASP er klart at foretrække hvis du vælger ud fra din viden i Visual Basic... Men på den anden side så er det smartere på længere sigt at lære PHP. PHP er ikke så tungt som ASP, dvs. at det laver outputtet af dine scripts hurtigere end ASP. PHP er gratis derfor er det nemmere at fine gratis webhoteller der understøtter PHP, ASP koster penge og derfor er det få gratis udbydere der tilbyder det.

Det eneste som ASP kan som PHP ikke kan (efter hvad jeg ved) er at arbejde med Access databaser. Men at arbejde med Access databaser er en dårlig ide, da den kun kan klare ca 10 "opkald" på en gang. Hvis du skal bruge databaser skal du bruge MySQL eller MSSQL. MySQL er at foretrække da det er opensource og derved gratis ligesom PHP.

Et andet plus ved PHP er dokumentationen. PHP manualen er den mest gennemarbejdede manual til noget programeringssprog jeg _nogensinde_ har set! PHP manualen er tilgængelig via http://www.php.net (det danske mirror: http://dk.php.net )... Hvis du har fundet en sej kommando
, fx. mysql_query, så skriver du bare http://www.php.net/mysql_query og så får du den side der omhandler mysql_query funktionen. Du kan også bare skrive http://www.php.net/mysql så får du alle de funktioner der hedder noget med mysql :-). Du kan selvfølgelig bruge http://dk.php.net/<søgeord> lige så vel som http://www.php.net/<søgeord>, dk.php.net er at foretrække da serveren den kører på befinder sig i danmark...

mvh gustav aka. gaasen

[Redigeret d. 20/06-03 21:30:40 af Gustav]



Hvis du skulle have svært ved at finde manualen til VBscript, som er standard sprog i asp så er der et link her: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/script56/html/vtoriFunctions.asp
Og som Gustav siger at access kun kan håndterer 10 opkald ad gangen, så er jeg nu ret sikker på at det kun er 1 ad gangen, men tilgengæld kan man godt bruge access med php, kan ikke helt huske hvordan, men det er lavet.
Jeg tror ikke der er nogle der bruger access til seriøs hjemmeside udvikling. MySQL er nok mest brugt, men også PostgreSQL er godt. Begge dele kører upåklagelig både med asp/asp.net og php.

Hvis du kan VB, så er aså klart det nemmest at lære, men egentlig vel det nok være bedre at begynde på asp.net da det er en helt anden tanke gang der ligger bag. www.asp.net er et godt sted at starte der. asp.net kan også benytte VBscript, ligesom asp, men du har også muligheden for mange andre sprog.



t