Fynske skoler forbyder Arto

Tags:    it-nyheder

<< < 12 > >>
Ungdomsportalen Arto skaber splid. Derfor er der lukket for adgangen til siden fra flere fynske skoler.

Læs hele nyheden her: http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=30822



De kan vel bare bruge en chat klient som msn messenger (og mirc?) i stedet for Arto.

Mobning vil da ikke ophøre bare fordi skolen lukker adgangen til Arto.

Om den vil nedsætte mobningen vil tiden så vise, men jeg tvivler på det.



Men lukningen til arto vil være en ændring. Jeg ser denne sag som jeg ser på la coste sagen tilbage i midt 80'erne. Der forbød de tøjet da de som ikke havde blev mobbet, og jeg errindre at have læst et eller andet sted at det faktisk hjalp på det.



Indlæg senest redigeret d. 23.04.2007 17:00 af Bruger #1151
Den fynboer er lidt langsomme...På Jernløse Skole (Nær Holbæk) har vi i over et år ikke kunne komme på Arto på skolen pc'er ;)

Begrundelsen var at man ikke ville være med til at barnene var udsat for den masive mobning i skoletiden, men hvad de gjorde efter skolen var de ligeglade med.
Dog skal det også lige sige at mange sad på Arto i timerne og prøvede at skjule det ved at have to Internet Explorer vinduer åbne og så have proceslinjen skjult :p



Indlæg senest redigeret d. 23.04.2007 14:24 af Bruger #8254
Jo, forskellen er jo, ligesom alle andre communities, at teksten bliver ved med at stå, kan for den drillede ikke slettes, og alle kan læse det. Messenger er jo mellem to personer, og huskes ikke - jo log, men altså...


»Det er problematisk, hvis lærerne vælger at blokere for Arto, bare fordi man har hørt noget negativt. Eleverne sidder jo bare derhjemme i stedet for«, fortæller Morten Borg, der er direktør for Arto.dk.


Enig i arto-manden. Det vil da ikke hjælpe. Det eneste vi opnår er da bare et styre som minder om det kinesiske hvor samfundet blokerer alle sider de ikke bryder sig om. Dette kan vel blive paralleliseret til blokering af porno på bibliotekerne, som man jo også vil blokerer!



Indlæg senest redigeret d. 23.04.2007 16:34 af Bruger #5097
Shafh, har du nogensinde overvejet at man ikke nødvendigvis behøver at køre alle diskussioner over på "overvågningssamfundet"? :|

Fordi visse skoler vælger at blokere en enkelt side så betyder det da for pokker ikke at Danmark straks kan sidestilles med Kina!

Mvh.

Kasper (TSW)



ARTO SKAL BARE LUKKES NED!

de kan ikke finde ud af javascripts (ved ikke med jer men min skole har købt nogen web editor tools som kommer med warnings om fejl i javascripts og spørg om man vil rette fejlen)

Jeg har aldrig holdt af deres måde at lade folk lave deres profiler... Hvis man for lidt forstand kan man få den til at henvise til en helt anden side med masse af javascripts og java applications som er client sided for det meste.

Du kan også finde nogen weird people out there.
Kender en som kun sidder på arto for at finde tøser som er 13 og ned efter han er selv 16 for at udnytte dem!



Arto kunne bare lave en kode, så fx. spasser og sådan noget ikke kan skrives, og at et .* og sådan noget kun kan skrives en gang efter vær ord.



Ja undskyld Kasper... Men det er bare noget jeg er opsat af, og i ting som disse er det jo bare så relevante at perspektivere... Men var nok mere en sammenligning med hvor meget vi begynder at opfører os som diktaturstater... Og Kinas politik er vi jo ikke så glade for


Er meget enig at arto.dk ikke er særlig velfungerende ren teknisk... Designet er heller ikke noget at skrive hjem om, efter min mening...
Men derfor syntes jeg stadig det er forkert at blokerer siden, og tvivler kraftigt på at de får mindre mobning på de skoler...



Indlæg senest redigeret d. 23.04.2007 18:44 af Bruger #5097
Shafh, det er jo ikke staten eller ISP'erne der lukker af for siden, det er de enkelte skoler. Er der noget galt i at lukke af for Internet sites som visse elever evt. får brugt så meget tid på at det går ud over undervisningen? Skolerne har næppe Internet for at eleverne kan chatte - det kan de fint gøre i deres fritid.


Mvh.

Kasper (TSW)



For det første Et af de mere kendte sikkerhedshuller tillader dig at få en slags vip eller guld profil uden at betale, tror bare de har haft nogle nubs til at bikse en kode sammen til siden.

Nu hved jeg ikke så meget om javascript, jeg bryder mig ikke selv om at bruge det i mine sider.
Det enste sted jeg kunne se det som en fordel er de steder det kunne tage noget af presset fra serveren.
Men jeg har oplevet flere sider som har brugt det direkte til håndtering af login/brugere og sidens GUI, og de har alle haft en dør piv åben, om det skyldes dårlig kodning eller hvad skal jeg ikke kunne sige.

Jeg kan bare sige, undersøger du envær datingside/chat side som bruger javascript, så vil du også for det meste kunne få adgang til en anden profil helt eller delvist.
Det skyldes sikkert dårlig kodning, som regl har det været omkring sessions eller profiler med billeder.

Hvorfor billede profiler spiller så stor en rolle skal jeg ikke kunne sige, jeg koder ikke selv javascript. Jeg hved bare at jeg brugte navnet på et billede til at indsætte i min egen lokale html fil de steder det var krævet, og vupti jeg var istand til at skrive og sende beskeder i andres navne.

Engtlig meget morsomt, men jeg tror nu nok der er nogen som bliver stik tosset, kompinere du det med en cookie editor i firefox har jeg for nylig fundet endu et sikkerheds hul som giver lidt mere adgang til folks profiler.

Det er så ikke arto jeg snakker om, men jeg har bare ærfaret at sider som bruger javascript til håndtering af brugere har helt eller delvist haft en åben dør for uvedkommende.

For det andet var jeg selv medlem på chat og dating sider for nogle år siden, idag kan jeg slet ikke forstå jeg gad spilde tiden på det, det har sandlig også endret sig meget siden den tid. Opratter du dig idag vil du sten sikkert få en bunke uønsket henvendelser, mænd på omkring 20-30 vil opleve hvordan "unge piger" kontakter dem, imens piger sikkert vil opleve hvordan de får et tons breve den første tid, hvilket går over i en let strøm af irriterende post.

Jeg kan ikke forstå hvad de unge ser i datingsider, eller jubiichatten for den sags skyld. Hvis i spørge mig, så vil jeg sige det er noget lort, selv bruger jeg kun MSN messenger og e-mail, alt det andet er mere besvær og optager extra tid. For slet ikke nævne hvor useriøse sider som arto er.




Indlæg senest redigeret d. 23.04.2007 22:11 af Bruger #6953
<< < 12 > >>
t