Microsofts Linux-aftaler deler Open Source-miljø

Tags:    it-nyheder

Er Microsofts aftaler med Novell og senest Linux-leverandøren Xandros gift for Open Source-forretningsmulighederne i Danmark: det spørgsmål deler det danske Open Source-miljø.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=comon&id=1189



Er Microsofts aftaler med Novell og senest Linux-leverandøren Xandros gift for Open Source-forretningsmulighederne i Danmark: det spørgsmål deler det danske Open Source-miljø.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=comon&id=1189



He he...

Se hvorfor er det nu at jeg ikker er speciel overrasket over dette? Jeg synes at det kun er godt for IT verdenen at Microsoft, Novel og Liga indgår et samarbejde i stedet for a bekrige hinanden.

Problemet med helle dette Open Source er nu nok mere et forfængeligheds problem end det er så meget andet, og her kommer pointen... Open Source har i årevis skudt efter Microsoft for at tage patent... patent på lige vilkår som en bilfabrik tager patent på sine konstruktioner, eller for den sags skyld møbler, designer møbler. Nej, det som Open Source i bund og grund er sure over der er at de så selv har skulle arbejde så meget mere selv for at få er produkt... Og skal man vælge, og her er jeg ikke på nogen måde partisk, så er min oprigtige mening at Microsoft laver de bedste produkter, fair and square...

At de så nu indgår samarbejde med Novell og Liga om sikkerhed, osv. tja... hvem ved...

Et er i alt fald sikkeret, til Open Source verdenens store hovedpine, inded at gode produkter som linux vinder stort indpasss, så er der sket meget inden for den kommercielle verden, fordi alt andet end lige så er det virksomheder vi taler om og ikke "hobby folk/Ikke-kommercielle produkter" vi taler om... De lader ikke markeds andele falde bare sådan.

Konkurence er godt for udviklingen!




Martin, jeg er ikke sikker på om jeg misforstår eller hvordan, men siger du at Linux og open source bare er noget for "hobby folk/Ikke-kommercielle produkter"?



Nej, det som Open Source i bund og grund er sure over der er at de så selv har skulle arbejde så meget mere selv for at få er produkt...


Gider du godt lade være at udtale dig på andres vejne?

Det fri og open source software folkene er sure over, er at softwarepatenter er en torn i numsen på udviklingen. Man kan _ikke_ sammenligne med konstruktionen af en bil.

Problemet er, at Microsofts kildekode er lukket. Hvis der så sidder en FOSS(Free and Open Source Software) udvikler et eller andet sted i verden, der egentlig ikke har forstand på hvem der har patent på hvad(der er _mange_ patenter, og det ville være selvmord at læse dem alle sammen igennem!), og udvikler en media-player, som så _tilfældigvis_ overtræder Microsofts patenter -- så står det stakkels unge menneske og risikerer at blive sagsøgt i hoved og røv, for en forbrydelse han ikke anede han begik!

Problemet er jo simpelthen, at patenter ikke bruges til at beskytte sin egen intellektuelle ejendom, men til at skade andres kreativitet. Det er fair nok at sige: "Jeg har copyright på det her. Du må ikke bruge det jeg har lavet, uden mit samtykke.", men det er fandme ikke i orden at sige: "Jeg har patent på det her, så du må ikke få samme idé som mig.".

Hvordan kan man eje en idé? Eje en tanke?

Det er virkelig naivt at mene, at open source folket bare er nogle dårlige tabere, der ikke gider lave sine ting selv. Hvis der er noget FOSS-folket netop brænder for, så er det da at "gøre det selv"?!

Jeg kan her anbefale en god artikel, omhandlende forskellen på patenter på software, og patenter på "rigtige" opfindelser: http://www.linuxin.dk/artikler/index.php?id=9067

Fortsat god dag.



Som supplement til artiklen som Per linker til, kan man tage et kig på dette foredrag af Richard Stallman:
http://video.google.com/videoplay?docid=6390784544771380326



t