Dvd-krigen er afgjort: Blu-ray vandt

Tags:    it-nyheder

<< < 12 > >>
Alt tyder på, at Toshiba opgiver kampen for sin standard for dvd'er med høj opløsning, HD DVD. Filmbranchen har valgt Sonys Blu-ray, og nu får Toshiba ros af analytikerne for at begrænse sine tab.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=1971



de diske vi har idag er vel i en eller ande forstand 3d efter som der bliver lagret i flere lag. Det du taler om har jeg dog aldrig hørt om.


Ikke helt, idet du ikke har tre dimensioner at læse på, men i stedet kan hoppe et lag ned og læse på en plan overflade(2D) mere.

Holografiske diske er nærmest en masse gratere med vægge, lidt ligesom en biblioteksgang..

http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc

Holodisken.^^

og den rigtige, jeg egentlig mente, jeg kunne huske:

http://en.wikipedia.org/wiki/3D_optical_data_storage

Det er nogle år siden, jeg læste om det, så hukommelsen var lidt skæv. :/



Indlæg senest redigeret d. 20.02.2008 19:07 af Bruger #2199
Harddisk og ram er og vil jo bare stadig, og vil altid være, meget mere dyere end disc's.

Den holding kan jeg ikke tilslutte mig. Vi taler her om mængden af lagerplads i forhold til pris og størrelsen af mediet.

Et skud i tågen vil være at dvd medier idag er ca. 40 gange billigere flash hukkomelse og ca. 8 gange billigere end almindelige hardiske i kr/gb. Så i den forstand har du naturligvis ret, men jeg taler i midlertid om den udvikling vi ser nu og i fremtiden vil forårsage at denne type medier simpelthen dør ud. Naturligvis vil det tage tid, hvilket også var grunden til at jeg sagde 10 år og ikke fx. ti måneder, da jeg ikke er kvalificeret til at sige hvornår dette vil ske, men jeg tør godt sætte min renomé på spild ved at love at det sker.

Personligt bruger jeg ikke selv cd'er/dvd'er. Jeg har en ekstern hardisk og en mp3 afspiller og det er alt hvad jeg har brug for.



Felix, påstår du at det ikke er værd at blive enige om et format i dag, fordi de er kommet op med et helt andet og bedre alternativ om 10 år? I så fald, så ville verden godt nok være et stillestående sted, hvis alle indtog samme holdning som dig :)

Mvh.

Kasper (TSW)



Så når du køber et spil, program eller film, forudser du så Felix at man så får det på en harddish eller en usb-nøgle. Ej. De vælger selvfølgelig den billigste måde. Harddisk og usb vil jo kosten ekstremt. Og så har du jo slet ikke brug for de fordele som de har. ram og harddisk er rewritable, mens cd'er normalt ikke er det.

Harddisk og ram har måske endda også for meget diskplads (altså end nøventet).

Så hvorfor betale mere? For anden lagring?

Og så er harddisk iøvrigt heller ikke en særlig sikker lagrindsmiddel.


Er enig i at harddisk nok ikke har den største fremtid, da det nok vil blive erstattet af den energibesparende, hurtigere og sikre lagrindsmiddel, nemlig ram. Men disc's har jo bare nogle helt andre fordele



<< < 12 > >>
t