Producent af mobil Linux blæser på open source

Tags:    it-nyheder

Organisationen Limo vil efter eget udsagn udvikle det første »rigtigt åbne« mobile Linux, men i praksis er kildekoden langt fra open source. De skyder sig selv i foden, siger Linux-forening.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3236



Er det overhovedet lovligt at lave modifikationer over linux-kernen og derefter udgive det under en anden licens?



Det kommer an på hvor modifikationerne ligger. Hvis de ikke modificerer direkte i Linux-kernen, men kun bruger den kerne der kommer fra hvadend distribution de bruger, eller fra kernel.org, og at det er den omkringliggende distributionskode der er lukket, så er de skam sikre nok.

GPL'en dikterer at hvis du modificerer koden, og videregiver binaries, så skal du også give kunden mulighed for at hente den modificerede kildekode. Hvis du ikke ændrer kildekoden, og bare videregiver den compilede binary, så er byrden for at gøre kildekoden tilgængelig, på den originale udbyder af koden.

Software der tilfældigvis ligger på samme CD, DVD, harddisk eller whatever, som den GPL'ede kode, men som ikke selv er GPL, kan ikke berøres af GPL'en.



Indlæg senest redigeret d. 10.05.2009 12:12 af Bruger #8223
Nej, der er det IKKE! Alle rettelser, opdateringer, osv. til LInux kernen går igennem LInuz Thorvalsen og de folk som han har omkring sig. Det har i mange år stået som "garantien" for at der ikke er nogen som kan "ændre" kernen på en sådan måde at der er skadeligt for Linux som helhed - der jo den samme kerne hele vejen rundt.

Det kan man så diskutere om det er godt eller skidt... jeg vil sige at det er både godt og ondt, med overvægt på godt.



t