Open Source-leverandører: Absurd, hvis Konkurrencestyrelsen anbefaler OOXM...

Tags:    it-nyheder

Foreningen af Open Source-leverandører håber på medvind til ODF-formatet fra Konkurrencestyrelsen, der i morgen offentliggør en rapport om de konkurrerende dokumentformater ODF og OOXML. Alt andet vil svække konkurrencen, lyder argumentet.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3495




Jeg synes at kunne se at Morten Kjærsgaard ikke helt har forstået hvad "Fri konkurence" er for noget. "Fri Konkrurence" er altså värken for eller imod at man bruger Microsoft eller Open Source produkter, men derimod at har lov til at välge hvad man vil bruge.

At Microsoft sider på 90% af format markedet er jo sådan set bare et udtryk for enten at Open Source Miljöet ikke har formået at göre nok reklame for sig selv, eller at Microsoft er et så stärkt og populärt brand at folk välger at bruge det frem for noget andet, som f.eks ODF.

Firefox er jo et godt eksemple på et produkt som er slået igennem hos den almene bruger, så microsofts markeds dominans kan Morten Kjärsgård dårligt bruge som argumentation. Typisk er der dog, at bruge Microsofts markeds dominans til at se "såret" ud, når man selv har truffet nogle dårlige markeds valg.




At Microsoft sider på 90% af format markedet er jo sådan set bare et udtryk for enten at Open Source Miljöet ikke har formået at göre nok reklame for sig selv, eller at Microsoft er et så stärkt og populärt brand at folk välger at bruge det frem for noget andet, som f.eks ODF.

Det er bestemt store faktore. Men det er langt fra de eneste.

Du bliver nødt til at tænke på at vendor lock-in er og bliver en praksis som Microsoft nyder godt af. Deres forretningsmodel har i mange år gået ud på at gøre det så besværligt som muligt for deres kunder at overføre data fra deres system til en tredjepart, hvilket betyder at folk bliver hos Microsoft fordi de ellers ville miste al mulighed for at tilgå deres data, og ikke fordi Microsoft har det bedste produkt. Det er ikke fri konkurrence. Det er først indenfor de seneste par år at Microsoft er begyndt at bløde en smule op for den strategi, og det er udelukkende på grund af et konstant pres fra alle sider om bedre kompatibilitet og mindre vendor lock-in. Men det er stadig tilfældet langt hen ad vejen.

Derfor er åbne standarder vigtige, og især i det offentlige. Spørgsmålet går på om OOXML er åbent nok til det offentlige, og det er der meget delte meninger om, og det er dér sagens kerne ligger. HVIS OOXML ikke er åben nok, vil det være imod den frie konkurrences udbredelse at vælge det til det offentlige.

Denne rapport taler så for at OOXML ikke er åben nok. Det har derfor ikke en skid at gøre med fri konkurrence og stærke brands.

Men vi kan hurtigt blive enige om at kilden til rapporten er meget biased, iogmed at de som open source leverandører har en åbenlys interesse i ODF.

Så nu tilspørger jeg dig, Martin Sonne, om ikke vi kan holde debatten på et fagligt niveau, og i en nogenlunde sober tone, istedet for konstant at skulle hives ned på dit normale niveau med råben og skrigen om at open source er monstrøst?



Indlæg senest redigeret d. 13.08.2009 13:58 af Bruger #8223
t