Datalogi/Datamatiker, men hvor?

Tags:    snak

<< < 12 > >>
Hej.

For 2 år siden skrev jeg følgende tråd:
http://www.udvikleren.dk/Thread.aspx/18/19396/ med navnet: Rigtige valg med udd?
Nu går jeg på 3. år på HTX og har matematik samt fysik på A.

Jeg har i dag været på RUC, og hørt noget foredrag om datalogi. Dog skal man åbenbart på RUC havde 2år først, hvor man har almindelige naturvidenskabelige fag, før man kan gå videre. Mens man på SDU kun har 1 år som de kalder "science".

Jeg bor i Skælskør, så pendler muligheder ville være det bedste pt. Men hvad ville være bedst? Jeg er næsten sikker på det skal være noget med udvikling/programmering at gøre. Men hvor ville i læse? RUC virker mere som et sted, for forskere, og ved ikke om de 2 år først er det værd?. Jeg har ikke været andre steder henne.
Jeg skal dog i uge 41 på en datamatiker dag, og se hvordan dette er.

Datalogi lyder spændende nok, da det vidst som jeg har forstået det har en del med programmering at gøre. Dog på RUC kunne man åbenbart tage flere grene.
Eller har markedet måske ændret sig siden sidst jeg skrev tråden? Nu kan man vidst læse videre fra datamatiker, og få en bachelor?

Jeg har siden hen, nu haft programmering på C, på HTX. Hvilket jeg er ret glad for. Så noget i den retning ville være oplagt. Dog er det vigtigt for mig, med gode pendler muligheder.

På forhånd tak.

Mvh Kenneth Andersen - Kehaan.




Indlæg senest redigeret d. 23.09.2009 18:00 af Bruger #6577
12 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 9 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Jeg er selv startet på datalogi i Aarhus her i år.

Så jeg kan af ren erfaring sige at du her får følgende i dit første kvartal (Naturvidenskabelig fakultet på AU kører i kvartaler og ikke semestrer):

Introduktion til programmering
Perspektiverende datalogi
Calculus 1

Introduktion til programmering er ganske simpelt noget hvor man lærer hvordan du programmerer, dog, som det nu engang er på uni, er det mere teoretisk end praktisk, du får en masse teori og definitioner og så skal du selv anvende dem til noget praktisk gennem afleverings opgaver. Har du programmeret en masse før er der ikke meget nyt her, udover nogle fagtermer som kan bruges til at omtale emnet.

Perspektiverende Datalogi er et intro-kursus til nogle af de forskellige grene af datalogi som findes (algoritmik, eksperimentiel systemudvikling, osv.) Her skal man blot snuse lidt til de forskellige ting.

Calculus 1 er som navnet antyder et matematik kursus, hvor der bygges oven på det differentialregning man har haft, samt linear algebra som fokuserer på matematik med matricer.

Indtil nu har det været lige til at gå til for mig, men jeg synes bestemt ikke at det går stille for sig og jeg glæder mig til senere kvartaler hvor følgende indgår:

2. kvartal:
Programmering 2
Computere og netværk
Calculus 2

3. kvartal
Interaktionsdesign
Algoritmer og datastrukturer 1
Web-teknologi

4. kvartal
Regularitet og automater
Programmeringssprog
Algoritmer og datastrukturer 2

Det er så hele første år. Som det ses ER datalogi studiet meget teoretisk, hvilket det også skal være, og som du siger er det hele lidt forsker agtigt, igen fordi det er et forskningsmiljø. Hvis det ikke lige er smagen at man skal gå og forsøge at finde ud af nye ting, men blot gerne vil lære det praktiske i anvendelse af hvad der er (hvilket man måske ikke altid får så meget af på datalogi) jamen så er vejen der skal tages da helt klart en datamatiker.

Held og lykke med det!



Hvis du ved du vil noget med IT og software udvikling vil jeg sige du skal kigge på datalogi på KU eller måske ITU hvor de tilbyder en bachelor i softwareudvikling. I mine øjne ville det være hul i hovedet at læse datamatiker først, hvis du er sikker på det er denne vej du vil. Du skal nok være forberedt på at der er virkelig store krav til din matematiske forståelse på især datalogi. Som Kaare siger er datamatiker meget praktisk, hvor datalogi er mere teoretisk, men nu skal det heller ikke lyde som om man ikke laver noget programmering på datalogi. Jeg ved at de i sidste semester på KU i hvert fald skulle programmere et spil som deres årsopgave. Jeg startede selv på datamatiker og stoppede hurtigt fordi jeg ikke synes det var "dybt" nok. I mine øjne står man ret svagt som datamatiker fordi man ikke er udrustet til den hurtige udvikling der er indenfor IT.



Datamatiker er en 2 års mindre videregående uddannelse som er langt mere praktisk. Efter hvad du ved lære du at programmere og andet praktisk.

Datalogi er en teoretisk uddannelse på 5 år (bachelor). Efter hvad jeg ved har du her udover programmering en del mere matematik og teori om hvordan problemer løses i dine programmer. Dvs. algoritme og matematiske modeller etc. Men du kan nok alt det programmering som datamatikerne kan, men du kan også bare en masse teoretisk derudover.

Btw. bør du eventuelt også overveje ingeniøruddannelser i eks. softwareteknologi. Dette læser jeg og minder meget om datalogi. Er rigtig glad for det. Det er dog måske en lidt bredere uddannelse idet at også har eksempelvis fysik. Men er ikke helt sikker på forskellene :).

Københavns Universitets datalogi institut skulle vist ikke være så godt.
ITU i Ørestanden har nogle mindre hardcore uddannelse som er gode hvis du interessere dig for spil og brugervenlighed.
RUC kender du og ja det med de 2 år er nederen.
DTU, hvor jeg læser, er super men måske placeret et dårligt sted for dig.

Ved ikke lige hvor man kan læse datamatiker, og ved ikke lige det med SDU. Men der er vel mange som flytter ind til byen når de begynder på universitet så du behøver nødvendigvis ikke pendle.



Hej Kenneth.

Jeg står lidt i samme situation og skal vælge hvad jeg skal efter 3. året. Jeg er dog hhx'er, men problematiken er den sammen ;)

Datamatikeruddannelsen er en erhvervsrettet uddannelse, hvorimod en bachelor er en universitets uddannelse som du kan bygge videre på med en kandidat.

Tjek evt. UG.dk:
http://www.ug.dk/forside/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/itogdesignuddannelser/datamatiker.aspx



Du kan også starte med datamatiker (AP in Computer Science), så kan du altid læse videre bag efter på datalogi (Bachelor/Kandidat in Computer Science), så kan man de fleste steder få merit for det man har lært på datamatiker. Datamatiker er en mere praktisk uddannelse, hvor datalogi er en teoretisk. Så er du praktisk anlagt, så vil jeg nok påstå du skal starte på en datamatikeruddannelse.



Jeg er selv ved at afslutte min datamatikeruddannelse som jeg uden tvivl har været super tilfreds med. Der har været programmering lige fra starten af hvilket er fedt.

Havde det ikke været pga. finanskrisen så var jeg nok også allerede i arbejdet, men har valgt at tage en Bachelor i softwareudvikling for at bygge mere teoretisk viden på det jeg allerede har.



Jeg nåede aldrig at få mig en rigtig uddannelse inden jeg kom ind i IT-branchen. Men nu supplerer jeg min praktiske viden med teori ved at tage enkeltfag på IT-Universitetet i København. Synes det er et rigtig lækkert studiemiljø der er derude. Og de har også bachelor og kandidatstudier, så det kan du også overveje.
www.itu.dk



Har du kigget på Softwareingeniør i stedet for Datalogi. Datalogien beskæftiger sig med det matematiske og teoretiske i forbindelse med "software", mens Softwareingeniør handler om at bygge software, det er en universitetsuddannelse som datalogi, hvor der er mere fokus på det at udvikle software.

Riv teltpløkkerne op i Skælskør og flyt herop til Aalborg, godt studiemiljø (gruppearbejde som i den virkelige verden), gode studielejligheder... Der er også mulighed for at specialisere sig i at udvikle software til eks. handicappede (Sunhedstech)

Her er info omkring softwareingeniør: http://studieguide.aau.dk/Uddannelser/Uddannelse/software-bachelor-og-civilingenioer(6640)



Som Brian skriver, så handler det meget om hvad det er du vil. Datalogi beskæftiger sig med den matematiske og teoretiske tilgang til software, hvor du måske ikke lærer så meget om det praktiske. Jeg mener ikke at du har særlig meget systemudvikling på datalogi, mens man har meget praksis og systemudvikling på datamatiker uddannelsen.
Jeg tager en datamatiker uddannelse nu (3 semester) og vil måske videre med datalogi eller softwareudvikling bagefter, for at få mere teori tilknyttet.



Hej.

Det var da spændende at høre Martin Slot. Jeg troede faktisk ikek at datamatiker var så populært mere. Jeg ved den uddannelse er der i Slagelse, samt en der hedder Computer Science, som jeg dog ikke lige ved hvad handler om. (Hvilket jeg må undersøge).

Det ville nok være oplagt at få noget praktisk først, før man går igang med det teoritiske. Og det kan jo være at når jeg er færdig med datamatiker uddannelsen, at er er gode jobmuligheder inden for dette til den tid.

Nu skal jeg på studiepraktik i uge 41, og har valgt datamatiker for en dag. Jeg vender selvfølgelig tilbage løbende :)

Som du skriver Brian Hvarregaard, så flytter jeg ikke lige til Ålborg :) Hverken økonomi, eller lyst til dette er særlig stor.

RUC er nok det tætteste for Datalogi, men her er de 2 år først, måske en lidt hindring... (Dog måske også en positiv ting, da man kan nå at ændre hvad man så vil i løbet af den tid.)

KBH er nok nok også en mulighed, da man i toget alligevel kan lave lektier eller andet på bærbar.

Odense er der også togrute til, og rejsen er heller ikke så lang igen, fra Slagelse af ihvertfald :)

Men tak for jeres svar, ind til flere :)

Mvh Kenneth Andersen.



<< < 12 > >>
t