Datalog relateret uddannelse efter 9/10 klasse

Tags:    uddannelse

<< < 123 > >>
Jeg er en fyr på 17 med kæmpe interresse indenfor IT, og software udvikling hovedsageligt.

Jeg går pt. på stx i 1.g.

Problemet er bare, at jeg ikke kan holde tanken ud om, at skulle vente 3år før jeg kan starte på min "rigtige uddannelse" som datalog. Selfølgelig prøver jeg såvidt muligt at programmere så meget jeg kan i min fritid, men det er skam ikke meget man kan nå med alle de lektier.

Så jeg ville hører om nogle af jer kender nogle uddannelser som man kan starte på allerede nu. Det må gerne ligge i USA, og om det er privat uddannelse gør egentlig heller ikke noget.

Tænkte jeg ville spørge herinde da der nok er nogle stykker iblandt som ved en del om det, at uddanne sig til softwareudvilker/datalog



22 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 16 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato

Og skal på ingen måde være Webintegrator eller it supporter ;) Alt for lavt :)


Måske du skulle blive lidt mere moden/klogere inden du kommer med disse udtalelser! Der er rigtig mange, herinde som læser det og kan godt forstå hvis de føler sig provokeret af en der ikke engang kan komme ind på den uddannelse endnu. Jeg tror at du ville have godt af at komme på fx. stx og lære lidt mere.

Danmark uddanner nogle af de bedste dataloger, jeg ved ikke hvad du vil i usa, med en evt. andenrangsuddannelse - jeg har arbejdet sammen med mange amerikanere. Jeg er ikke imponeret. Du vil gerne være datalog men gider ikke gøre det der skal til. Der er mere til softwareudvikling end matematik og det at skrive kode. En af de bedste computerbøger handler fx ikke om software, men om at skrive romaner!

Du kan ikke komme ind på universitetet hvis ikke du har taget en gymnasiel uddannelse, mange amerikanske uddannelser godkendes ikke i Danmark da de er for lave.

Du skriver du vil være datalog, men ikke hvorfor. Det svarer lidt til jeg skriver at jeg vil være millionær. Uden et "hvad" er målet ligegyldigt. Hvis du vil lave software så er softwareingeniør også en mulighed, den har en anden tilgang til det at lave software end datalogi.

Hurtigt råd: Hvis man er høflig overfor andre kommer man længst, specielt når man beder andre om hjælp!




Du kan jo køre selvstudie... så kan du selv styre hvor meget du vil uddanne dig. Så undgår du også at komme til at sidde sammen med andre der laver noget du kan nedgøre... ;)

Ellers prøv at spørge din studievejleder hvis du vil til USA...



Vil helt klart anbefale dig gennemføre din gymnasiele udd. Hvis du vil studere datalogi skal du huske at du skal have matematik på A niveau :).

Det eneste du kan starte på uden er vel noget Webintegrator eller noget it supporter :).



Uddannelsen skal ikke være sådan noget htx. Har set nogle af deres projekter og det er jo ikke noget man kan bruge til noget ;)



Er der ikke noget i USA som er måske en high school specialiseret/skræddersyet til folk der vil være programmører.

Og ang, at hvis jeg vil studere datalogi skal jeg have mat på A. Tro mig, det ved jeg godt , har undersøgt det 100%

Det ikke fordi jeg ikke gider stx, syntes bare jeg spilder dyrebar tid. Jeg kunne forbedre mig så meget på 3 år indenfor programmering. Og hvis der ikke er noget alternativ tager jeg selvfølgelig STX.

Og skal på ingen måde være Webintegrator eller it supporter ;) Alt for lavt :)



Kort offtopic:
En af de bedste computerbøger handler fx ikke om software, men om at skrive romaner!

Du har gjort mig nysgerrig :); hvilken bog er det?





Syntes også at du skulle gennemføre dit STX, og her få noget almen viden du kan bruge fremadrettet. Du kan samtidig her få kompetencer til det at studere, samt finde ud af hvilken del du virkelig interesserer dig for. Der findes nemlig et hav a muligheder for IT studerende efter gymnasiet. Datalog er selvfølgelig et god og oplagt bud, men vil helt sikkert også anbefale dig at kigge på datamatiker uddannelsen, hvis din vægt ligger mere på selve programmeringen. har selv gode erfaringer med datamatiker, og overvejer også at udbygge den med datalog, hvor jeg så for en del merit for de fleste fag.

Er enig i de andre at du ikke skal skynde dig igennem uddannelsessystemet, for at blive udvikler. Desuden så er et projekt ikke noget du behøver at rushe med, når du går i gym. Brug dog hellere de tre år ved siden af gym, til at udvikle noget seriøst og ordentligt, som du herefter kan tage med i bagagen når du skal videreuddanne dig :)



Hey.
Helt generelt set kan du ikke komme til at få en uddannelse som bestræber sig på programmering, vedmindre du har en gymnasiel uddannelse.

Du kan blive hjemmeside-designer/programmør hvilket selvfølgelig også indeholder koder. Og så kan du blive tekniker, og få lov at rode med servers og lignende.

Den korteste uddannelse som lægger op til it-udvikling er efter hvad jeg ved datamatiker uddannelsen.

Dette skal selvfølgelig ses sådan helt generelt, for et rigtig godt cv kan jo åbne mange døre.


Lige en kommentar omkring matematik. It på højere niveau handler i høj grad om alt andet end bare at sidde og kode hele tiden.
Det kræver blandt andet at du forstår avancerede algoritmer, logik med mere. Og her ER matematik en nødvendighed, Kevin. Så tror du ikke kommer ud om matematikken.



Indlæg senest redigeret d. 04.12.2011 10:47 af Bruger #5097
Langt de fleste, der har en god forståelse for logikken bag matematik har en meget nemmere tilgang til programmering. Du sidder jo ikke og bruger matematikken på den måde man lærer i 9/10 klasse. På gymnasiet handler det mere om en udvikling af sin logiske sans, hvilket er den der primært bruges. Desuden så er der inden for udvikling en masse bløde fag, systemudviklingsmetoder, design, arkitektur mv. Brug den tid det tager at komme igennem gymnasiet, for selv i fag som virker urelevante for IT, så har jeg efterfølgende kunne bruge ting jeg selv har lært i fysik og dansk for den sags skyld. :)



<< < 123 > >>
t