Hvordan laver man en Hjemmside

Tags:    hjemmeside

<< < 12 > >>
Hej allesammen

Vis jeg nu skal lave en hjemme side til et spil jeg spiller. Og jeg vil gøre det gratis og det skal være let for jeg har ingen forstand på det. Men jeg vil gerne bruge noget tid på af sætte mig ind i det sådan den bliver flot.og den kommer til af se ud som jeg gerne til have det.

Hvad skal jeg så bruge til det og har i nogle guides på det på dansk til mig. :D



11 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 12 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Hej Jeppe,

Hjemmesider betår af HTML (Hyper Text Markup Language) og CSS (Cascading Style Sheet).

HTML er selve strukturen for en hjemmeside. Med HTML kan man definere tekst, billeder og titler etc. Der findes en hel del HTML tags. Men man behøver nødvendigvis ikke at kende dem alle.

Her er en nogle eksempler på de mest anvendte tags:
<p></p> - Tekst stykke
<h1></h1> - Overskrift og så er underoverskrifter h2, h3, h4 etc.
<img src=""></img> - Billede src angiver stien.

Enhver HTML side følger en standard struktur :
<html> - Start HTML tag med doctype der siger hvilken HTML standard siden anvender.
<head>
<title></title> - Sidens titel
Her er der også links til eksterne filer. Såsom CSS og Javascript.
</head>
<body>
Her skal alt indholdet være
</body>
</html>

CSS bruges til ændre præsentation af indholdet. Ved hjælp af CSS kan man definere farver, baggrunde, positionerne og meget mere.

Javascript kan bruges til at pimpe ens HTML side op med mouse over effekter, tilføje HTML og meget mere. Jeg vil anbefale dig at prøve jQuery hvilket er meget nemt at komme i gang med.

Hvis du gerne vil have mulighed for at tilføje indhold via en browser i stedet for at skulle åbne din HTML kode i eks. notepad. Skal du bruge et dynamisk server sprog. Det kan være Ruby eller PHP. Derudover skal du have en database.

Sådan kommer du i gang:

1. Lær HTML - Start med at lave en enkel HTML side. Lær de mest brugte tags. Kik også lidt på hvordan kildekoderne ser ud på forskellige hjemmesider (CTRL + U)

2. Pimp din HTML side med CSS.

3. Når du har styr på HTML og CSS begynd så på et dynamisk server sprog. (PHP eller RUBY) PHP kræver en server. Med XAMPP kan du køre en server på din egen pc, samt database. Anbefales.

4. Begynd på jQuery.

En hurtig og nem måde at programmere HTML, CSS og Javacript er med http://jsfiddle.net.

Så er det bara med at komme i gang :)

Med venlig hilsen,
Asker






Indlæg senest redigeret d. 11.02.2012 19:59 af Bruger #16502
Følg nogle tuts via youtube, du kan sagtens klare det med almindelig notesblok, uden alle de smarte software som lyser de forskellige ting op så du kan se forskel, tror mere at det vil forvirre manden i starten end gøre gavn :)



emh kan næsten ikke få mig selv til at skrive det her, men gør jeg så afligevel;

Download 30dags demo af Adobe Dreamweaver, der kan du lave en hjemmeside meget nemt.


hvis du så frem over syndes det kunne være sjovt at lave hjemmesider så skal du kigge på HTML, CSS og evt JS + PHP/ASP



Er meget enig med asker! Når du så har står på de ting, så er det en god ide at lære at serversprog, som ASP.NET, eller php, så du kan kommunikerer med en server og en database.



Hold da op.

Du har nogle hårde kriterier.

1. Går ud fra at du næsten ingen erfaring har i emnet.
2. Det skal være nemt.
3. Du vil have den skal se som du vil
4. Og du vil gerne sætte dig ind i tingene.

Så vil jeg sige følgende:

Programmering:

HTML
CSS
PHP


Grafik:

PHOTOSHOP
ILLUSTRATOR


Og med mindre du er blevet god til programmering delen skal du også have et software til at sætte det hele sammen som Dreamweaver eller andre der findes derude, jeg kender desværre ikke så meget til dem da jeg bruger Notepad ++

Husk på at alt er nemt når man kender til det, men på den anden side er det svært når man ingen anelse har hvad det går ud på, så forvent ikke at det bliver nemt.



Nu bruger jeg selv Adobe Dreamweaver CS5.5 til at programmere hjemmesider. Men jeg vil råde dig til at bruge Sublime Text 2, da det er hurtigt, gratis og nemt at bruge :).

Held og lykke herfra :)



Dreamweaver kan være fin - men når det handler om at lære at lave hjemmesider ser jeg ingen grund til at man starter med at udvikle dårlige vaner.

Du lærer ikke HTML og CSS ved at bruge WYSIWYG editorer eller IDEer. Du lærer det ved at skrive det, at læse dokumentation og artikler og vigtigst af alt - at lege med det.

En almindelig plain tekst editor er det vigtigste værktøj. Den må ikke kunne andet sprog-specifikt end syntax-highlightning. Jeg går ud fra at du bruger windows, og der er Notepad++ vidst nok et meget fornuftigt valg.

@Daniele, Sublime Text 2 er IKKE gratis, den er uden begrænsning af trial så længe de er i public beta. Citat fra deres hjemmeside:
Sublime Text 2 may be downloaded and evaluated for free, however a license must be purchased for continued use. There is currently no enforced time limit for the evaluation.




@Gustav
Ham der rådede mig til at bruge det sagde at der var to udgaver; en gratis og en ikke gratis. Der er ikke den store forskel på programmerne, den ene "donerer" du bare nogle penge til dem. Jeg har endnu ikke skulle betale for mit.



Altså, hvis du vil gøre det ordentligt, så vil jeg sige ligesom alle de andre gutter:
Sæt dig ind i basal html/css. Også noget php hvis du selv skal lege med serverne.

En anden, forbandet simpel løsning, er at bruge forprogrammeret CMS systemer som eksempelvis Wordpress.



@Daniele, har du læst citatet fra siden? Du kan selv læse det på http://www.sublimetext.com/2 eller på http://www.sublimetext.com/buy

Det er betalingssoftware, med ubegrænset trial periode. Bruger du det fortsat uden at betale så "stjæler" du fra dem. De kan sådan set ikke kræve at du gør det. Men det er vel en sag om samvittighed.

Men jeg synes det er lavt at kalde det gratis og opfordre folk til at udnytte deres laissiez faire trial. De viser dig tillid, og så burde du være stor nok til at leve op til den :-) Især hvis du mener at det er anbefalelsesværdigt software.



<< < 12 > >>
t